Перспективите пред общинските предприятия обсъждат на Национален форум в Добрич

Мисия Добрич

16-03-2017, 13:53

Снимка:

dobrichutre.bg

Автор:

dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Национална среща на общинските предприятия и търговски дружества в Добрич

Ще бъде дискутирано как да се подобри взаимодействието между общинския и частния бизнес

Национален форум на общинските предприятия и дружества обсъжда в Добрич предизвикателствата и перспективите пред стопанските субекти. В четвъртото издание на срещата, която откри заместник-кметът по икономическото развитие на община Добрич Росица Йорданова, участват представители на общински фирми от цялата страна, на общинските администрации, общински съветници и други. Партньори във форума са работодателски организации и общините трябва да определят в какви области могат да си сътрудничат с реалния бизнес, заяви при откриването Силвия Георгиева - управител на "НСОРБ-Актив" ЕООД, което организира събитието.
Трябват ясни, трайни общински политики за мисията, визията и стратегията на общинските предприятия и дружества, каза в обсъждането за политическите аспекти в създаването и управлението на фирмите Лъчезар Росенов - консултант на Националното сдружение на общините в република България /НСОРБ/ и бивш кмет на Добрич. По думите му общините са натрупали печален опит с общинските стопански субекти, които често стават жертва и заложник на местните политически борби, и апелира за повече доверие и търпение от местните власти към фирмения мениджмънт. 
Форумът ще дебатира днес и утре и как да бъде повишено качеството на публичните услуги, предоставяни от общинските предприятия и дружества, как да бъде подобрено взаимодействието между общинския и частния бизнес и други.