Пловдив ще бъде отново домакин на световното събитие Startup Weekend

Животът

17-03-2017, 08:37

Снимка:

Startup Weekend Plovidv

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Третото поредно издание ще събере под тепетата този уикенд най-талантливите млади предприемачи

Startup Weekend Plovidv е едно от събитията в календара на глобалната организация Startup Weekend, което всяка година се организира в над 700 града по цял свят. През този уикенд предстои третият по рода си семинар за град Пловдив, целящ да събере на едно място млади хора и водещи практици от целия свят, с предприемачески дух и амбицията да превърнат идеите си в реалност.
Как протича Startup Weekend Plovdiv?
Състезанието започва с презентирането на идея и нейното разработване. За тази цел в рамките на 54 часа програмисти, маркетинг специалисти, дизайнери и ентусиасти формират екипи помежду си, споделят идеи и изработват нови продукти.
Крайната цел е стартирането на нов бизнес. Финалната оценка на екипите се присъжда от жури от професионалисти, водещи европейски и световни инвеститори и представители на местния бизнес.
Събитието е чудесна възможност за млади предприемачи и талантливи програмисти да се срещнат с ментори от водещи компании. Целта е с общи усилия идеите на екипите да се превърнат в продукти, да получат план за развитие. На такива събития често се раждат чудесни идеи за стартиране на бизнес начинания.
През последните години с развитието на ИТ индустрията, в Пловдив динамично се развива и екосистема от нововъзникнали компании и нова вълна от предприемачи. В града вече има над 6 хил. заети в ИТ и аутсорсинг индустрията, като се очаква до 2020г. заетите да са два пъти повече.
Startup Weekend ще се проведе в периода 17-19 март в Бизнес център „Аркадия“, с адрес бул. „Санкт Петербург“ 48 /срещу Метро/.
Начален час: 19.00ч. на 17 март, петък.