Пловдивски съдия открива своя фотографска изложба

Пловдив Лайф

17-03-2017, 14:56

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Популярният пловдивски юрист Христо Крачолов завършва магистратура по фотография в АМТИИ

Апелативен съдия подреди фотоизложба, която е част от дипломния му проект за придобиване на магистърска степен в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство.

Христо Крачолов ще открие експозицията „Срещи с Изтока”  днес от 17.30ч. в Балабанова къща.

“Много азиатски страни, за които преди години само бяхме чували и трудно намирахме на картата, днес развиват изключително бързо своя туризъм. Удивително е да посетиш кътчета в Турция, Шри Ланка, Индокитай и Индонезия, където хората живеят без телефон и интернет, но простичко и щастливо. Природата, хората и средата, в която те живеят и работят, в съчетание с невероятното осветление и цветове са истинско предизвикателство. Те предлагат фантазия за фотографа, нестандартни композиционни решения, колористични варианти”, казва Христо Крачолов.

Научен ръководител на проекта е доц. Никола Лаутлиев.

Фотографията е любимото хоби на Христо Крачолов от първи клас. Магията го завладява, когато гледа филм за фотограф, който проявява снимка. Изображението изплува във ваната с проявител, а първокласникът дни по-късно получава като подарък от баща си първия си фотоапарат „Смяна 8”. Записва се в кръжок по фотография в родния Чирпан и до днес продължава да е отдаден на страстта си.