Ангъс Робъртсън: Лондон се страхува да чуе мнението на шотландците

След проведения референдум за излизане на Великобритания от Европейския съюз в Шотландия отново се заговори за независимост

Шотландските власти смятат, че правителството на Тереза Мей се страхува от провеждането на втори референдум за независимост на Шотландия, съобщи „Индипендънт“.

Един от лидерите на Шотландската национална партия – Ангъс Робъртсън – заяви, че управляващите в Лондон се страхуват да чуят мнението на шотландците.

След проведения референдум за излизане на Великобритания от Европейския съюз в Шотландия отново се заговори за независимост.

По думите на Ангъс Робъртсън шотландският народ трябва да реши своето бъдеще, а не Тереза Мей или управляващите в Шотландия.

Вчера британският министър-председател заяви, че „сега не е моментът“ за референдум за независимост на Шотландия. Тя заяви, че до пролетта на 2019 година няма шанс да бъде направено допитване.

През 2014 година се проведе референдум за независимост на Шотландия. Тогава 55.30% от гласоподавателите гласуваха против отделянето на страната си. Лондон обаче може да приеме или отхвърли предложението за провеждане на нов референдум.