„Берое“ без проблеми срещу „Монтана“

0:3 в Ловеч

„Берое“ спечели последното си гостуване от редовния сезон на Първа професионална лига, след като днес надделя с 0:3 като гост на „Монтана“ в Ловеч. През първото полувреме двата отбора не изнесоха агресивна и двуостра продукция на терена, но след почивката особено тимът, воден от Ферарио Спасов, заигра на по-високи обороти и с две безответни попадения, дело на Борислав Цонев, реши изхода на мача в своя полза, а крайното 0:3 оформи Жуниор Мапуку в заключителните минути на срещата.

Наставникът Ферарио Спасов извърши три промени в титулярните 11 в сравнение с предишния мач срещу „Левски“, като днес на местата на Атанас Зехиров, Асен Георгиев и Матеас Делич започнаха завърналите се след изтърпяно мач наказание Веселин Пенев и Иво Иванов, както и Борислав Цонев.

В 3-ата минута Борислав Цонев нанесе удар от ъгъла на наказателното поле, но бе крайно неточен, изпращайки кълбото високо над целта.

Седем минути по-късно Жуниор Мапуку получи топката в наказателното поле и от малък ъгъл се опита да прехвърли стража на домакините, който обаче улови без проблеми.

В 14-ата минута Борислав Цонев центрира от пряк свободен удар, но топката прехвърли купа от играчи в пеналта на „Монтана“ и напусна пределите на терена в аут.

Осем минути по-късно се стигна и до първата реална възможност пред домакините, които предизвикаха разбъркване в наказателно поле с центрирана топка, която обаче бе избита от отбраната на „Берое“.

В 26-ата минута Антон Карачанаков изпълни пряк свободен удар, като насочи топката прецизно в рамката на пазената от Корин Брокс врата, който пък прояви добра реакция и изби.

Седем минути след това Андреас Васев центрира топката в наказателното поле, но отбраната на „Берое“ овладя възникналата опасност, а Мартин Райнов изчисти сигурно.

В ответната атака Веселин Пенев центрира в пеналта, където Борислав Цонев засече кълбото с глава, но го изпрати покрай рамката.

В 40-ата минута Борислав Цонев предостави топката на Жуниор Мапуку, който стреля, но бе неточен.

В продължението на първото полувреме Петър Атанасов центрира от пряк свободен удар, но Иво Иванов изчисти с глава.

В 48-ата минута от грешка в отбраната на „Берое“ се възползва Сергей Георгиев, който напредна и стреля от границата на наказателното поле, но бе неточен.

Три минути по-късно Виле Салмикиви получи топката по левия фланг и центрира по земя в наказателното поле, където Кохей Като се размина с кълбото, а то попадна в Борислав Цонев, който стреля към целта, но бранител на домакините блокира в ъглов удар.

В 53-ата минута Веселин Пенев изпълни тъч към Мартин Райнов, който центрира прецизно в наказателното поле, където Виле Салмикиви продължи движението на кълбото към Борислав Цонев, чийто удар с глава първоначално бе париран от стража Корин Брокс, но при добавката играчът с номер 23 бе безпогрешен и намери мрежата за 0:1.

След точно час игра пробив на Сергей Георгиев по десния фланг завърши с центриране, което бе засечено с глава от оставения непокрит в пеналта Петър Атанасов, но Душан Перниш успя да избие в корнер.

В 68-ата минута Борислав Цонев стреля от пряк свободен удар, но топката попадна директно в обятията на Корин Брокс.

В 71-ата минута току-що влезлият Атанас Зехиров напредна по десния фланг и технично центрира топката към Борислав Цонев, който с прецизен удар от въздуха се разписа за втори път в долния десен ъгъл на пазената от Корин Брокс врата – 0:2.

Осем минути след това Жуниор Мапуку стреля плътно от 13 метра, фронтално на целта, но стражът на домакините успя да избие.

В 86-ата от грешка в отбраната на домакините се възползва Матеас Делич, който центрира топката по земя към Жуниор Мапуку, а той от непосредствена близост се разписа и оформи крайното 0:3.

В продължението на двубоя Атанас Зехиров проби отдясно и стреля плътно по диагонала, но изпрати топката покрай целта.

Преди изиграването на кръга „Берое“ временно се изкачва до осма позиция в класирането, задминавайки „Пирин“, като вече е с актив от 32 точки.

„Берое“ приема тима на „Локомотив“ (Пловдив) в последния XXVI кръг от редовния сезон, като двубоят е насрочен за 1-и април, събота, от 15 часа.

Източник: beroe.bg