Катрин Тасева триумфира със злато на Гран при в Киев

От началото на годината Кати показва изключително стабилна форма

Катрин Тасева постигна голям успех. Българката триумфира със златото във финала на топка в Гран при турнира по художествена гимнастика в Киев (Украйна). Българката изигра за пореден път пленяващо съчетание по музика от песента "Красотата" на Белослава.

Грацията влезе с първа оценка във финала (17.950) и във втори пореден ден показа по блестящ начин великолепната композиция. Единствено в завършека на изпълнението имаше лека грешка, но не в рисков елемент и тя нямаше как да се отрази сериозно на оценката - 17.500, която се оказа напълно достатъчна за първото място. За техника получи 9,000 точки, а за изпълнение 8.500 точки.

От началото на годината Кати показва изключително стабилна форма. Тя спечели последното контролно състезание на "Раковски". На следващото демонстративно изиграване по време на квалификацията за "Елит" очарователната гимнастичка също се представи добре.

"Сънувах го медала предната вечер! 
Много съм щастлива, разбира се за този златен медал! Яд ме е за допуснатите грешки, но като цяло съм доволна от представянето си за етапа на подготовка, в който се намирам! Радвам се, че композициите се харесаха на съдиите, това беше много важно!Получих страшно много поздравления и това ме мотивира да продължавам да работя още повече! Искам "Мила Родино " да звучи по-често на състезания! Благодаря на всички за подкрепата", сподели Кати в страницата на Българската федерация по художествена гимнастика във Фейсбук.