Борисов: Българите гласуваха за президента Радев, а получиха Герджиков

6,2 млрд платихме заради грешни гласувания в предишните години, съответно заради БСП и СДС

Бойко Борисов е на  среща с жители на Велико Търново днес. Той е придружаван от вицепремиера в кабинета „Борисов“ Томислав Дончев и финансовия министър Владислав Горанов.

Срещата откри вицепремиера в кабинета „Борисов-2" Томислав Дончев, който благодари на избирателите за присъствието им и сподели, че е прекарал 8 години от живота си във Велико Търново. Той е град с много специално място в сърцето ми, сподели Дончев, при което залата избухна в аплодисменти.

Не трябва да инвестираме повече в омраза – на столица и провинция, на мъже и жени, на бедни и богати. Българската история показва, че момента, в който България може всичко, тя е била обединена. Ако днес имаме една голяма задача, тя е над партийна, тя е далеч от ляво дясно и така нататък. Тя е да намерим пакет от цели, които да направят българите повече обединени. Това каза Томисалв Дончев на среща с поддръжници на ГЕРБ във Велико Търново. „Има ли какво да делим, когато говорим за образование, за национална сигурност. По тези теми спорове не трябва да има”, каза още той. В този момент лидерът на ГЕРБ влезе в залата. Всички присъстващи станаха на крака и приветстваха с бурно аплодисменти Бойко Борисов.

По време на речта си той обясни, че България като външна граница на ЕС ще бъде най-уязвима, ако се задълбочи конфликтът между Турция и Европа. “Страната ни трябва да продължи добрия тон, за да може бежанците да бъдат задържани на територията на Турция, а Европа да продължи да подпомага България финансово с плащане на разходите. Войната трябва да спре”, каза той. Според Бойко Борисов говоренето на опонентите на ГЕРБ, които твърдят, че са патриоти много напомня на стиховете на Ботев. “Вечер в кръчмата са силни в словата си, а на сутринта разбират за какво става въпрос. Получава се така, че никой не иска да управлява реално. По-удобно е да бъдеш в опозиция”, посочи лидерът на ГЕРБ и подчерта, че партията дава реални решения за България.

Бившият премиер бе категоричен, че благодарение на диалога му с турския президент и европейските лидери страната ни се е справила перфектно с охраната на границата. “Дори служебният кабинет призна, че заради правителството на ГЕРБ мигрантският натиск по границата ни е намалял с 80% в последните 6 месеца. В момента няма мигранти, всичко е спокойно. В същото време представителката на БСП в Хасково казва: “Ужас! Нападат ни! Да изпращаме армията”. Военните са нашите близки и деца, а техните деца са в Америка”, коментира още Борисов.

Бойко Борисов подчерта пред присъстващите, че ГЕРБ е единствената партия, която не е била в коалиция с ДПС. По думите му, съвместни действия между ГЕРБ и ДОСТ са изключени. “Горд съм, че в ГЕРБ всеки кадъран и образован човек може да стане какъвто поиска, без значение от неговото вероизповедание. Деленето на християни и мюсюлмани е изключително опасно. Опасно е напомнянето на Възродителния процес.  ГЕРБ доказа, че е партията на всички български граждани и аз съм убеден, че на изборите ще имаме рекордна подкрепа от българските мюсюлмани”, заяви председателят на ГЕРБ.

Борисов заяви, че нито една цифра в програмата за управление на ГЕРБ не е измислена. По думите му, всички мерки, заложени в програмата, са реални и са на база на растежа, който е постигнало правителството на ГЕРБ в последните две години.  Той изтъкна, че е ясно, че няма кой, освен следващ кабинет на ГЕРБ, да завърши АМ  “Хемус”. Бойко Борисов обясни, че дори е нямало проект за стореж на автомагистралата, която е било предвидена да стига единствено до Правец. “Пътят довежда инвестиции – нови пари, приходи, растеж на икономиката.  Става друга България, по друг начин се живее – благодарение на изградената инфраструктура край Пловдив има 140 нови завода и 2 млрд. инвестиции. Има високи заплати и високо квалифициран труд”, каза той.

Според председателя на ГЕРБ доходите и пенсиите на българските граждани ще бъдат увеличени на базата на икономически растеж. “Ако харчим, повече отколкото изкарваме, както искат БСП, ще станем като Гърция. Ще подпомогнем възрастните хора, които гледат внучетата си, като им осигурим заплащане около 500 лева на месец. 10% плосък данък дава сигурност на хората и бизнеса.  Ще осигурим финансиране до 100% на инвитро процедурите. Колкото опита са необходими, държава ще ги подкрепи”, акцентира Бойко Борисов. Той бе категоричен, че ГЕРБ ще настоява следващите избори да бъдат мажоритарни. “За да изпълним всички приоритети, които сме заложили, се нуждаем от категорична победа на 26-ти март”, подчерта Борисов.

Бойко Борисов коментира, че не намира причина за високия резултат на БСП, който дават социологическите агенции, защото те не са направили нищо за хората, а споменът за кабинета “Орешарски” е пресен. “Основните им тези, с които заблуждаваха хората, паднаха с взетите решения в Брюксел. Европейските социалисти подкрепиха резолюцията за бежанците. След това подкрепиха СЕТА. Отидоха и потвърдиха всичко, което говорихме за съвместни учения и патрули в НАТО.  Подписаха и за флотилия  в Черно море – нещо, срещу което ние бяхме твърдо против. Казаха, че ще наложат вето на санкциите срещу Русия, Европейският съвет ги удължи до 15.09. На всички тези срещи присъстваше президентът Румен Радев. Eвродепутаитте на БСП са подкрепили решение да бъдат намалени субсидиите на мините. Това означва вдигане на цената на тока. Това са пет неща, които казаха, че ще направят и излъгаха”, подчерта лидерът на ГЕРБ. Борисов даде за пример противоположните твърдения на Корнелия Нинова и Румен Радев за състоянието на държавата. “Нинова казва, че сме разсипали държавата, а президентът, избран от БСП, отиде в Берлин и заяви, че България е стабилна страна с ниска безработица, 14 милиарда фискален резерв, нула дефицит, излишък, 3, 6% ръст на икономиката”, коментира още той.

Kметът на Велико Търново и областен координатор на ГЕРБ Даниел Панов заяви пред присъстващите, че 33 милиона са осигурени за развитието на региона по времето на двата кабинета “Борисов”.  Той изтъкна, че по време на кабинета “Орешарски” безработицата в областта е била висока. “В момента безработицата във Велико Tърново e под 2 %. Бяха реализирани много инфраструктурни проекти.  Вече имаме регионалната система за битови отпадъци. Имаме изграден стадион, спортна зала и  над 40 санирани блокове”,  каза Панов.

По думите му, "техният" президент Румен Радев е повторил успехите на ГЕРБ на скорошната му среща с германския бизнес в Берлин. "А колежката му Нинова казва: те съсипаха България", добави Борисов. Борисов отрече да сме бедна държава, защото през последните години сме платили над 6 милиарда в посока Вашингтон и Москва. Само за януари сме оставили 860 милиона излишък – това са пари за следващите 2,5 години, а не да ме питат откъде ще ги взема, разясни Борисов. 6,2 млрд – ами заради грешни гласувания в предишните години, съответно за БСП и СДС, най-бедните в ЕС, българите, ги платихам допълни лидерът на ГЕРБ. Българите гласуваха за президента Радев, а получиха Огнян Герджиков – ето ви още един пример, разясни Борисов. Лидерът на ГЕРБ умело се пошегува с още една ситуация. Казват, че кабинетът е на ГЕРБ. В същото време президентът Радев казва, че е него, той го е назначил. Ами по метода на преобразуванията - ако кабинетът е наш - на ГЕРБ, а го е назначил Радев, то какво излиза, че и Радев е наш, вкара чувството си за хумор Борисов, след което залата избухна в смях и ръкопляскания. На 26-ти не е важно просто да победим, а да победим така, че когато започнем да правим правителство, да може да отстояваме заложените от нас политики и да гарантираме изпълняването на поетите обещания, доплъни още лидерът на ГЕРБ. Няма да имаме никакъв шанс да отстоим, ако не ни е добър резултата. Иначе пак ще излезе, че учителите, докторите и военните са ни обидени за политиките, само че докато бяхме в коалиция, разясни Борисов. Мисля, че няма съмнение, че някой друг може да направи АМ "Хемус". За нея нямаше проект. Ние сега проектираме и се занимаваме с нея, категоричен е лидерът на ГЕРБ. Борисов подчерта, че ГЕРБ е единствената партия, която не е правила коалиция с БСП.

Прочети повече в Blitz.bg: http://www.blitz.bg/obshtestvo/boyko-borisov-bsp-glasuva-za-povishavane-na-toka-a-radev-iztkva-uspekhite-na-gerb-pred-germanskiya-biznes-v-berlin-na-zhivo_news497111.html

Среща с жители на Велико Търново

Публикувахте от Бойко Борисов в 19 март 2017 г.