Пролетният фермерски пазар събра над 10 000 посетители

Животът

19-03-2017, 15:57

Снимка:

Пазари юг

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

В София се организира Пролетен фермерски пазар

Пазарът среща директно потребителите и производителите

Най-успешният пролетен фермерски пазар събра над 10 000 посетители днес в София. Хиляди хора се стекоха на ул. Оборище, за да си напазаруват стоки директно от производителите. Такива пазари се правят в цяла Европа и са много успешни. Мястото е  на ул. "Оборище" между пл. "Александър Невски" и бул. "Васил Левски". Събитието се организира за четвърти път. Участват над 120 производители. До момента са минали над 10 000 посетители, заяви изпълнителният директор на общинската фирма "Пазари юг" Николай Попов.

Пазарът ще работи  до 19.00 часа. Той се организира от Столична община в лицето на кмета Йорданка Фандъкова, "Пазари юг" ЕАД, "Хранкооп София" и Биоселена. Улица Оборище се оказа тясня за столичаните, желаещи да пазаруват млечни продукти, мед, месни деликатеси, билки, подправки, чай и много други натурални продукти. Пазарът среща директно потребителите и производителите. Всеки може лично да пазарува от фермерите, произвели храната. Предлагат се и дегустации. Инициативата за фермерските пазари започната от екипа на кмета Йорданка Фандъкова и се превърна в традиция.

От подобен род инициативи печелят и производители и потребители, а Столична община се нарежда до европейските столици, където такива пазари се провеждат от дълги години, допълни Николай Попов.