Петър Хубчев:Хората ще се върнат на стадиона, ако видят постоянна игра на националите

Не става само с един мач

Селекционерът на националния отбор по футбол Петър Хубчев изказа мнение преди важната квалификация с Холандия. Специалистът отказа да даде гръмки обещание и обяви, че феновете ще повярват в тима, само когато видят добра игра.

"Мачът на националния отбор идва в момент, в който в България се обещава на народа какво ли не - много по-добър живот и не знам си какви неща. С обещания трудно ще стане, казал съм го няколко пъти. Самите хора трябва да видят, че националният отбор играе като отбор, футболистите се раздават до последно.

Те хората сами ще се върнат на стадиона. Пътят за мен е единствен. Той не е кратък, не става с един или два мача, трябва да стане като нещо постоянно при нас. Това е начинът да върнем хората на стадиона. Другите обещания едва ли някой ще повярва на тях.


Програмата е готова. Все още сме в очакване всички да дойдат здрави на лагера и на време, разбира се. Лично аз съм страшно много мотивиран, на базата на това как протече базата на последния лагер на националния лагер, да го повторим. Ако може и резултата да повторим, ще е добре. Задачите са като отбор да покажем по-голямо желание, по-голямо себераздаване, по-голяма борба. Не сме се отказали от тези задачи, това е първата стъпка, която трябва да направим с националния отбор. Момчетата също са убедени в това нещо и са сигурни, че без това не може да вървим напред", коментира Хубчев пред сайта на БФС.