Илияна Йотова: Трябва да има европейско решение за отношенията с Турция

Политика

20-03-2017, 18:26

Снимка:

bnt.bg кадър

Автор:

Ева Минчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Намесата на Турция в България - непредсказуема

Йотова каза още, че не помни друго правителство като настоящото служебно, което да е поставено в толкова сложна ситуация при организирането на избори

Въпросът за отношенията с Турция трябва да има европейско решение. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, която присъства на официално честване на Деня на франкофонията в Министерството на външните работи.
Йотова отбеляза, че страната ни е предприела няколко стъпки от чисто дипломатически характер като според нея оттук-нататък много сериозно трябва да бъдат поставени на масата бъдещите отношения с Турция на европейско ниво, а не всяка страна да се опитва да реши проблема сама за себе си.

Вицепрезидентът коментира, че не е прецедент Турция да бъде канена на среща на върха на ЕС и посочи, че нищо не пречи тя да бъде поканена на следващия Европейски съвет.
Според Йотова процесите са повече от тревожни и ако е необходимо, може да се направи и извънредна среща на Европейския съюз. Йотова каза още, че не помни друго правителство като настоящото служебно, което да е поставено в толкова сложна ситуация при организирането на избори.