Дончев: Убеден съм, че потенциалът на културната индустрия е голям

Животът

21-03-2017, 11:50

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Ева Минчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Лидерски дебат в две части

На срещата бяха обсъдени културният туризъм, археологическите проучвания, опазване на културното наследство на София

Убеден съм че потенциалът на културната индустрия е голям. Но искам да чуя какво мислите, за да знам как можем да сме си взаимно полезни.  Както образованието, така и културата и духовността са важни за нас.

Това заяви водачът на листата на ПП ГЕРБ- София в 23 МИР Томислав Дончев на среща с представители на творческия сектор в столицата.

Срещата, която беше открита от зам.- председателя на ПП ГЕРБ Йорданка Фандъкова, се състоя в зала ДНК на НДК. На нея присъстваха десетки представители на културните среди у нас както и кандидати за народни представители от ГЕРБ.
Подкрепата за изява на творците, както и откриването на културни пространства, са част от нещата които ви вълнуват и те са заложени в нашата програма.

Благодаря ви, че сте тук, за да обсъдим и да дискутираме още от какво имате нужда и да сме насреща за вашите проблеми, както сме били досега, заяви зам председатателят на ПП ГЕРБ Йорданка Фандъкова.
Кандидатът за народен представител от ПП ГЕРБ - София Калин Вельов представи програмата на партията в сектор "Култура".  „Вярвам, че мога да бъда полезен и затова реших да стана част от екипа на ГЕРБ. Знам , че с г-жа Фандъкова и ГЕРБ много подобрения в областта на културата и нейното развитие могат да станат факт“, заяви Калин Вельов.
Културният туризъм, археологическите проучвания, опазване на движимото и недвижимо културно наследство и много други акценти от програмата на ГЕРБ в сектора бяха обект на продължилата повече от два часа дискусия, където представителите на творческите среди задаваха много въпроси относно приоритетите на партията и тяхната реализация.