Протестиращи успяха да блокират изцяло или частично ГКПП-та с Турция

Протестиращите нямат разрешение, но успяха да затворят границата

Стотина протестиращи блокираха пътя за граничен пункт „Малко Търново” малко преди 11 ч. днес. Те бяха облечени в народни носии и с кукерски хлопки, информират от btv.

Нямат разрешение за блокада на пътя. Полицията спря автобусите километри преди пункта и написа предупредителни протоколи на водачите, след което ги пусна на пътя.

За момента няма автобуси с пътуващи от Турция през ГКПП „Малко Търново”.

От 10 ч. е блокиран и граничен пункт „Капитан Андреево”. Протестиращите излязоха на пътя с вериги и автомобилни гуми. Протестиращите твърдят, че пунктът ще остане затворен до вечерта. Протестът е в едното платно, но в другото платно в посока Турция отпътуваха празни автобуси. Очаква се днес към секциите в южната ни съседка да тръгнат и бюлетините.

На граничен пункт „Лесово” блокадата е частична, протестиращите пропускат тирове и леки коли. 200 полицаи охраняват стотина протестиращи. През пункта днес автобуси не преминаваха, а протестиращите видяха в това провокация.

Политическа формация организира днес протест на границата с Турция, а целта на инициативата е да не се допуска т. нар. изборен туризъм – автобусите от южната ни съседка.