Хю Хъдсън представя новия си филм Алтамира

Мисия Пловдив

21-03-2017, 14:16

Снимка:

Lucky Дом на киното

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Хю Хъдсън идва в Пловдив за "Алтамира"

Филмовата вечер във вторник е изпълнена със срещи

Филмовата вечер във вторник е изпълнена със срещи. Носителят на Оскар Хю Хъдсън пристига в Пловдив специално, за да представи новия си филм “Алтамира” с Антонио Бандерас пред пловдивската публика.

Срещата и филма започват в 18:30 часа. Годината е 1879. 9-годишната Мария и баща й Марселино, любител археолог, откриват нещо изключително - първото пещерно изкуство от свежи и изкусни рисунки на галопиращи бизони. В рисунките отпреди 10 000 години обаче Католическата църква вижда атака срещу библейските истини, а учените реагират консервативно. В резултат на това откритията са обявени за фалшиви. Приказният свят на Мария се скапва, а пещерата е заключена. На нея и родителите й ще им бъде необходима много любов, за да се измъкнат от това положение и да получат заслуженото си признание.
Специални гости ви очакват и в 20:45 часа. Люси Дебе, Титус де Воогт, Екатерина Ангелова, Стефан Китанов - като коопродуцент са в Пловдив, за да представят комедията от България, Белгия и Холандия “Белгийският крал”.
Крал Николас III е самотник, който заминава на официално посещение в Истанбул с британския кинорежисьор Дънкан Лойд, назначен да заснеме документален филм за него. След като идва новината, че Валония, южната половина на Белгия, е обявила независимост, кралят трябва веднага да се върне у дома и да спаси царството си. Непредвидени обстоятелства обаче му пречат напусне чуждата страна. Следва съмнителен план за бягство, включващ живописни костюми и пеещи българки, и одисея през Балканите под прикритие. Пътешествие, изпълнено с драматични обрати, много смях, смайващи срещи и мигове на мимолетна радост.