Кандидат-депутатите от ГЕРБ подкрепиха Михаил Цонков на протест в Бургас

Едва сега ще ясно в какво турската държава обвинява българските граничари

Кандидатите за народни представители от ПП ГЕРБ подкрепят Михаил Цонков и тримата действащи гранични полицаи, които днес дойдоха в съда, за да получат обвинителния си акт от Турция.
„Имаме както морални, така и достатъчно правни основания да твърдим, че те са невинни и няма защо да има друго дело в турски съд. Има произнасяне и решение на европейски съд, което е мотивирано и в него категорично се отхвърлят претенциите на загиналия рибар Ерджан Ялчън”, каза вторият в листата на ГЕРБ Диана Саватева. Тя припомни че, тези претенции бяха в две посоки – че операцията на българските гранични власти не е проведена според правилата и че разследването не е задълбочено извършено, но Европейският съд за правата на човека отхвърля и двете.

„Тук съм като гражданин, журналист и на последно място като кандидат за народен представител. Моята позиция е категорична, тъй като съм се запознала с казуса”, каза Саватева.
Общинските съветници Калояна Живкова и Стефан Колев също подкрепиха Михаил Цонков и колегите му/.

Районният съд в Бургас в момента връчва обвинителен акт на бившия граничен полицай Михаил Цонков и тримата негови колеги. Производството по делото е в изпълнение на съдебна поръчка от Турция.