Скандални разкрития от МВР за глобения шофьор на линейка в Пловдив

Крими

22-03-2017, 09:37

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Съставиха акт на линейка бързала за пациент в Пловдив

При изравняване с автомобила, полицейските служители установяват, че водачът е сам и липсва лекарски екип

Във връзка с излъчен репортаж със заглавие “Съставиха акт на линейка бързала за пациент”, ОДМВР – Пловдив уточнява следното:

На 20 януари,в 13,49 ч. в “БНМП ЕВРОМЕД 6190 ГППМП” ООД е прието повикване за медицински транспорт от с. Скутаре до гр. Пловдив. Около 16,00 часа служители на сектор “Пътна полиция” констатират, че специален автомобил – линейка с рег.№ РВ8588РС, се движи по бул. ”България” като използва специален режим – звуков и светлинен сигнал, преминава през кръстовището на бул.”България” и ул.”Победа” на червен сигнал на светофарната уредба и продължава в посока запад.
При изравняване с автомобила, полицейските служители установяват, че водачът е сам и липсва лекарски екип, отказва да се подчини на полицейско разпореждане и продължава към селото. За него са получавани сигнали, че управлява автомобилите, собственост на дружеството, използвайки неправомерно звуков и светлинен сигнал и създава предпоставки за пътнотранспортни произшествия. Предупреждаван е многократно на основание чл. 56 от ЗМВР да не допуска подобни нарушения.
Същевременно е изяснено, че автомобилът, шофиран от мъжа не е част от автопарка на ЦСМП – Пловдив. Съгласно чл. 11 от Закона за лечебните заведения “БНМП ЕВРОМЕД 6190 ГППМП” ООД, има право да извършва единствено дейности, свързани с: диагностика, лечение, рехабилитация и наблюдение на болни, консултации, профилактика и диспансеризация.
На водача са съставени два акта за установени административно нарушения по ЗДвП. От ОДМВР-Пловдив е извършена и проверка на действията на полицейските служители, при която не са установени данни за превишаване на служебни правомощия или незаконосъобразни действия. Съгласно чл. 91, ал. 3 от Закона за движение по пътищата специален режим на движение ползват моторните превозни средства на Спешна медицинска помощ. Съгласно Закона за лечебните заведения и Наредба № 12 от 30 декември 2015 г. за утвърждаване на медицински стандарт "спешна медицина" право да осъществяват спешна медицинска помощ имат Центровете за спешна медицинска помощ /ЦСМП/ и лечебните заведения за болнична помощ със съществуващи структури по спешна медицина /спешни отделения/.
 В потвърждение на направените констатации е изискано становище от РЗИ – Пловдив, което е видно и от излъчения телевизионен репортаж.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен