Николина Ангелкова: Няма да допусна болницата в Пирдоп да бъде закрита

Тя подчерта, че ГЕРБ ще гарантира по-добро здравеопазване с въвеждането на електронна здравна карта

При следващ управленски мандат на ГЕРБ няма да допуснем болницата в Пирдоп да бъда закрита. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ-София област Николина  Ангелкова пред жители на Пирдоп. Тя подчерта, че ГЕРБ ще гарантира по-добро здравеопазване с въвеждането на електронна здравна карта. "Ще инициирам дискусия за законодателна промяна,  касаеща   глобите, които се събират от замърсителите в населените места, както и една част от приходите, които се реализират да останат в самата община", каза водачът на листата на ГЕРБ-София област.
По думите й, ГЕРБ ще работи за създаването на икономически зони в общините от София област, каквото има в Костинброд, Сливница и Божурище.
"Стабилната икономическа среда, постигната по време на управлението на втория кабинет на премиера Бойко Борисов, дава възможности за увеличаване на средната работна заплата за страната, която в края на нов четири годишен мандат ще достигне 1500 лв.", посочи Ангелкова. "Ще работим и за прогресивното  увеличение на всички пенсии", допълни тя.
Министърът на туризма  в правителството на Бойко Борисов представи пред присъстващите основните приоритети, които си поставя ГЕРБ – инвестиция в образованието, икономически растеж и по-високи доходи за хората. Николина Ангелкова посочи още, че ГЕРБ ще продължи да гради инфраструктура, защото това позволява привличането на инвестиции в общините.