Тереза Мей свика кризисна среща след атаката в Лондон

Свят

22-03-2017, 21:15

Снимка:

flickr

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Терористичен акт в Лондон

Първи реакции след кървавото нападение

Британският премиер Тереза Мей свика среща на правителствения кризисен комитет "Кобра"
във връзка с нападенията в Лондон, предаде theaustralian.

В сряда следобед мъж помете с джипа си пешеходци пред британския парламент и след това намушка полицай. Загинали са четирима души, сред които и пострадалият служител на реда. Има около 20 ранени.

Кралица Елизабет Втора е била в Бъкингамския дворец по време на предполагаемото терористично нападение. Флагът, който показва, че британският монарх е в резиденцията си, е бил на мястото си. Портите на двореца бяха затворени, а въоръжена полиция охранява входовете.

След атаката пред парламента американският президент Доналд Тръмп разговаря с Тереза Мей. "Обсъждаме атаката в Уестминстър, която Великобритания разглежда като терористичен акт и приветстваме бързата реакция на британската полиция", заяви говорителят на президентството Шон Спайсър, уверявайки Лондон, че може да разчита на пълна подкрепа от страна на Вашингтон.

Същевременно, американският Държавен департамент съобщи, че следи внимателно тревожната ситуация и е готов да съдейства всячески на сънародниците си при необходимост, предаде Ройтерс. Говорителят на Департамента Марк Тонър призова американците в Лондон да се свържат с близките си, за да знаят те, е са в безопасност.

Първият министър на Шотландия Никола Стърджън осъди нападението. „Мислите ми са с всички, които са пострадали от ужасния инцидент край парламента на Великобритания днес, включително и със службите за бързо реагиране, които смело осигуриха безопасността на хората“, заяви Стърджън.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"