Ритуал по тържествено посрещане на 32-ия военен контингент

От мисия на НАТО в Афганистан ще се проведе в Стара Загора

В Стара Загора ще се проведе ритуал по тържествено посрещане на 32-ия военен контингент, участвал в мисията на НАТО в Афганистан. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната. Служебният министър на отбраната Стефан Янев и началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев ще участват в ритуала по тържественото посрещане на военнослужещите от 32-ия контингент на Българската армия, участвали в мисията на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа“.

Военнослужещите от 32-ия контингент се завърнаха на 18 март в нашата страна, след успешно участие в мисията по подготовка, съветване и подпомагане на силите за сигурност в Афганистан. Контингентът е в състав до 110 военнослужещи и в структурата му са включени национален елемент, механизиран взвод, щабни офицери и екип от съветници за обучение на афганистанските сили за сигурност. Национален командир на контингента е полковник Андрей Мецов.

В ритуала ще участват още командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, изпълняващият длъжността командир на Сухопътните войски бригаден генерал Михаил Попов, областният управител на област Стара Загора Веска Шошева, представители на местната изпълнителна власт.

Ритуалът по тържественото посрещане на 32-ия военен контингент, участвал в мисията на НАТО „Решителна подкрепа“ ще започне в 11.00 ч. на площада в град Стара Загора.