Нинова: Най-близки до нас са Патриотите, не харесвам безпринципните коалиции, казваме "не" на ДПС и Марешки

Лидерът на БСП с три подготвени сценария за след изборите, но не разкри екипа си

Голяма коалиция е невъзможна – по-конкретно с ГЕРБ. Иначе бихме се коалирали с Патриотите, те са най-близко до нашата програма. На първо място не бихме с Марешки. Не харесваме безпринципните позиции на Марешки. Това коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова в ефира на Нова телевизия.

„Не знам защо върху нас се сипят обвинения за безпринципни съюзи. Когато АБВ и движение 21 започнаха да ни извиват ръцете, ние се оттеглихме. Два пъти направихме грешки в коалиция в ДПС“ коментира социалистката след което увери зрителите, че е убедена в победата , но не прави математически изсиления за депутати.

„Имаме три плана за действия след изборите. Някои от незабавните конкретни мерки са отмяна на постановлението за заселване на бежанци, консултативен съвет за държавна сигурност, заради заплахата от Турция. Също така махане на  политическите назначения в държавни фирми, прекратяване на концесията на летище София. Ще участвам в изкупуването обратно активите на ЧЕЗ. Държавата трябва да проявява държавна политика в ценообразунето. Подготовка на бюджета и председателството; въвеждане на семейно подоходно облагане“ разясни още Нинова, но не пожела да издаде кой е в екипа й и кой би инициирал тези мерки.

Нинова разясни на водещите, че живее с между 2000 и 2500 лв. на месец, носи костюм за 250 лв и ако стане премиер ще ограничи правомощията на НСО, защото иска да е „близо до хората“. Тя беше категорична, че не е лъгала, а последнитя път, в който е плакала е след президентските избори.n