Радо Янков: Българските фенове са по-освободени от австрийските

Малката световна купа е част от колекцията ми с трофеи

Най-добрият наш сноубордист Радо Янков бе награден от Fibank с чек за 5 000 евро. Неговият треньор Георги Атанасов  получи от банката кюлче инвестиционно злато от 10 грама. За Bulgariautre.bg  Янков говори за отминалия сезон.

- Радо,след спечелването на големия кристален глобус,взе и малкия. Предполагам, амбицията ти е отново да си върнеш притежанието на голямата купа?
- Дано да се получи през следващия сезон. Малката световна купа е част от колекцияпа ми с трофеи. Но покрай нея също имам приятни емоции.
- Може ли да обясниш по-подробно?
- Спечелих я пред родна публика в Банско. Няма по-добро нещо от това да завоюваш трофей пред наша публика. А и за сетен път се доказа,че българските фенове са по-освободени от австрийските. Има много темперамент и страст при нас. А това, повярвайте,се усеща на пистата. На моменти си мислиш,че летиш.

- Двете стотни,които не ти достигнаха в паралелния гигантскси слалом в Сиера Невада в Испания,сигурно ще те амбицират за следващия сезон?
- Така е по състезанията. наистина за съвсем малко не се получи за да отида на финал. Но имам вече амбицията отново да се върна на върха.