Антонио Лопес призова българските граждани да защитят демокрацията

Изборите в неделя са като референдум за или против Европа

Генералният секретар на Европейската народна партия Антонио Лопес призова българските граждани да защитават функциониращата демокрация в страната ни от хора, които се опитват да разрушат устоите й.

„Това са същите хора, които използват антиевропейското говорене. Те са хората, които разиграват картата на популизма в наше време. Това са социалистите! Тази игра е опасна. Във всяка европейска държава се прилага същата тактика от социалистите, която се проваля в дългосрочен план“, заяви той. Лопес бе категоричен, че Бойко Борисов е доказал, че може да води България напред. „Нито ГЕРБ, нито Бойко имат началници в Европа, както злобно твърдят социалистите. За разлика от тях те имат приятели и силни политически съюзници в Европа. Тук съм, за да заявя подкрепата на най-голямата парламентарна група в Европейския парламент за ГЕРБ“, каза генералният секретар на ЕНП.  
„Изборите в неделя са като референдум за или против Европа. Да се каже „Да“ на европейското финансиране и на подкрепата за защита на външната граница на ЕС, „Да“ на повече възможности за развитие и солидарност.  Това значи „Да“ за ГЕРБ. Когато хората гласуват за Бойко и неговият екип, те гласуват за успеха на България, за сигурността, за свободното движение, за общите пазари и най-важното – за мир. Гласувайте за дясното, за Европа, за ГЕРБ“, призова хората Лопес.