Музеят кани любителите на джаза

Русе Лайф

24-03-2017, 15:46

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Малки горнооряховски музиканти с първа концертна изява

Проектът „Джаз в Музея“ на Сдружение „Кауза Култура“ се състои от цикъл от 12 концерта

Регионален исторически музей – Русе кани любителите на качествената музика на джаз. Началото е от 19.00 ч. на 27.03.2017 г. (понеделник) в зала „Княз Александър I“ на Историческия музей. Борис Петров (кларинет, саксофон), Милен Кукошаров (пиано) и Веселин Веселинов – Еко (бас) ще представят програмата „Moon River”, посветена на река Дунав. Ще прозвучат нови аранжименти на известни джаз стандарти, както и необичайни за типичния джаз репертоар пиеси на Астор Пиацола и Ерик Сати.

Проектът „Джаз в Музея“ на Сдружение „Кауза Култура“ се състои от цикъл от 12 концерта, изпълнени от водещи български джаз музиканти в 12 музея в страната. Всеки концерт съдържа, както световно известни произведения, така също и авторска музика от съвременни български композитори на джаз. Проявата стартира от русенския музей, а след това ще се осъществи и в градовете София, Пловдив, Кърджали, Плевен, Стара Загора, Шумен, Варна, Разград, Габрово и Велико Търново. Съдържанието и изпълнителите във всеки от градовете са различни, което ще позволи една и съща публика да „следва“ концертите в различните градове.

 

В Русе проектът „Джаз в музея“ се реализира в партньорство с Регионален исторически музей – Русе. Входът е 4 лв. Залата е с ограничен брой места.