"Без омраза" в Младежки център Добрич

Младежи взеха участие в "NO HATE" флашмоб

С много музика, танци, балони и усмивки младите хора на Добрич се включиха към "Движение за език без омраза", част от Младежка кампания за Човешки Права Онлайн. Кампанията е разработена от младежи в Съвета на Европа с цел повишаване на осведомеността за езика на омразата онлайн и борбата с него.

Събитието се състоя на 23 март 2017г, на площад "Стария орех" 1 пред Младежки център Добрич. Младежите взеха участие в "NO HATE" флашмоб и образуваха огромно червено сърце - символ на кампанията. По време на събитието, докато отпиваха от чаша с топло и ароматно кафе участниците оставиха своите послания "БЕЗ ОМРАЗА" на позиционирани пана, разгледаха изложба на тениски от дейности свързани с кампанията и получиха информация как могат да се включат в движението.

Езикът на омразата обхваща всички изразни форми, които разпространяват, подбуждат, улесняват или оправдават расовата омраза, ксенофобия, антисемитизъм или други форми на омраза, базиращи се на нетолерантност, включително: нетолерантност, изразена чрез агресия, национализъм, дискриминация и враждебност.

Младежки център Добрич е част от "Движение за език без омраза" чрез реализирани редица неформални срещи, дискусии и работилници с цел осведоменост на младите хора и начините за противодействие на езика на омразата сред обществото.

Събитието се организира по проект BG06-102 "Младежки център Добрич - Вашето утре", с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия чрез Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.