И Шабла подкрепя националната кампания "Великден за всеки"

Набират се парични средства и хранителни продукти

Община Шабла подкрепя националната кампания „Великден за всеки“ – „Дари празник на баба и дядо“, която се провежда под патронажа на омбудсмана на Република България, Мая Манолова. Инициативата се организира за втора поредна година в навечерието на големия християнски празник – Великден.
И тази година се набират както парични средства, така и хранителни продукти, които ще бъдат раздадени  седмица преди Великден на възрастните хора. Дарените парични средства ще бъдат обърнати във ваучери за храна, всеки на стойност 20 лв. С тях ще бъдат подпомогнати онези пенсионери, чиято пенсия е над минимума от 314 лв. и по тази причина няма да получат надбавка от 40 лв., която правителството отпуска за празника.
Във връзка с това  има разкрита банкова сметка в Уни Кредит Булбанк, конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е Български Червен кръст: IBAN BG53UNCR70001522802795; Банков код: UNCRBGSF.
Средства могат да се дарят и със SMS 1255 – на стойност 1 лев, освободен от ДДС. On-line дарения от България и чужбина могат да се правят на сайта на БЧК.