Стивън Хокинг се появи чрез холограма в Хонконг

Свят

25-03-2017, 16:14

Снимка:

youtube.com/ кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Протести в Лондон против Brexit

"С Брекзит и Тръмп присъстваме на глобална съпротива срещу експертите", каза той

Известният физик Стивън Хокинг се обърна към аудитория в Хонконг посредством холограма, изтъквайки ползата от тази технология, която все по-често се използва в политиката и шоубизнеса, съобщава Global Times.

Британският учен се появи чрез холограма пред стотици хора, които го аплодираха, докато той описваше кариерата си и отговаряше на въпроси за вероятността да съществува живот на други планети, използването на въпросната технология в образованието и последствията от брекзит за Великобритания.

75-годишният Хокинг прецени, че избирането на Доналд Тръмп за президент на САЩ е част от поредица успехи на крайната десница, които биха могли да имат сериозни последствия за бъдещето на научните изследвания.

"С Брекзит и Тръмп присъстваме на глобална съпротива срещу експертите - каза той по време на първата си поява в Хонконг от 2006 г. - Този завой надясно идва в момент, когато планетата се сблъсква с много кризи, свързани с околната среда, от климатичните промени до обезлесяването. Проблемите ще трябва да бъдат решени от науката и технологиите."