Забраниха големи електронни устройства на самолетите за Великобритания

Свят

25-03-2017, 18:11

Снимка:

wikimedia commons

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

САЩ забраняват електронни устройства по време на полет

Забраната важи за полети от шест страни от Близкия Изток и Северна Африка

От днес влезе в сила въведената от съображения за сигурност забрана за използване на големи преносими електронни устройства в салона на пътнически самолети, изпълняващи полети към Великобритания от шест страни от Близкия Изток и Северна Африка, съобщи BBC.

Мерките засягат полетите от Турция, Ливан, Йордания, Египет, Тунис и Саудитска Арабия.

Пътниците, които летят от тези страни, не могат да имат със себе си в салона на самолета мобилни телефони, компютри и таблети с размери над 16 см дължина, ширина над 9,3 см и дебелина над 1,5 см. Тези мерки засягат шест британски и осем чуждестранни авиокомпании.

По-широка забрана въведоха САЩ. Ограниченията засягат 10 летища в Египет, Йордания, Катар, Кувейт, Мароко Обединените арабски емирства и Турция. На пътниците, излитащи от тези летища за САЩ, им се забранява да носят в салона на самолета електронни устройства по-големи от смартфон.

Вашингтон обяснява строгите мерки с това, че терористичните групировки продължават да планират нападения срещу гражданската авиация, като активно прилагат нови методи за осъществяване на терористични актове.