Има сигнали за предизборна агитация

Политика

26-03-2017, 10:06

Снимка:

bnt.bg/кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Как гласуваме днес?

Къде ще гласуват първите

Към момента в ЦИК са постъпили 6-7 сигнала свързани с предизборна агитация, заяви говорителят на ЦИК Александър Андреев

Изборният ден започна преди малко повече от два часа. Към момента е рано да се говори за избирателна активност, но говорителят на Централната избирателна комисия (ЦИК) Александър Андреев увери, че изборният ден протича нормално.

"Към момента в ЦИК са постъпили 6-7 сигнала, свързани основно с предизборна агитация по места. Има и 2-3 сигнала свързани с упражняването на избирателните права на избиратели", каза той.

Андреев уточни, че когато има съмнение за извършено престъпление - компетентни са МВР и районната прокуратура. Пред всяка секция би следвало да има номерата, към които гражданите да адресират своите жалби и сигнали.

Говорителят на ЦИК допълни, че избирателите следва да следят секционната избирателна комисия да попълва правилно документите им, без да диктува личните им данни. И още - когато се подава бюлетината да бъде откъсната от кочана пред тях, да няма върху нея отбелязвания, зацапвания, а ако има такава - тя не бива да бъде предоставяна, а да бъде унищожена.

"Избирателите трябва да следят да се поставя печат преди влизането в кабината, а след излизането - да се откъсва отрязъка от бюлетината от кочана и да бъде поставян втория печат на гърба на бюлетината преди пускането й в изборната кутия", поясни Андреев.

Предстои заседание на ЦИК в 10 часа, а актуални данни ще има малко след 11 часа.

Източник: Bulgaria on Air