Четири творби предлагат на София Филм Фест в неделя

София Филм Фест в Пловдив продължава

София Филм Фест продължава в Lucky Дом на киното в Пловдив. В предпоследния ден от фестивала в неделя- 26 март отново може да видите 4 селектирани заглавия. От 14:00 часа гледайте френско-немската продукция “Франц”. След Първата световна война в едно малко немско градче младата Ана всеки ден скърби над гроба на своя покоен годеник Франц. Но един ден, малко след поражението на Германия, на същия този гроб цветя оставя и младият французин Адриан. Присъствието му предизвиква неочаквани емоции и страсти.
В 16:15 часа започва копродукцията между Индия и Сърбия “Земя на боговете” на Горан Паскалевич. След 40-годишно отсъствие Рахул Неги се завръща в родното, отдалечено хималайско селце. Преди две години в региона опустошително свлачище убива хиляди хора, но красотата на мястото успява да надделее над щетите от бедствието. Рахул търси познати физиономии, но за негова изненада, онези, които веднага го разпознават, не са особено щастливи да го видят.
След като миналата година в продължение на два месеца Люк Жаке снима в суровите зимни условия на Антарктика, сега режисьорът се завръща с нов 4K филм, в който има невиждани преди подводни и въздушни кадри. Можете да гледате “Императорът”, продължение на “Походът на императорите” днес от 18:30 часа. Новата история ни запознава с млад пингвин, който тръгва на първия си поход, породен от мистериозния повик, който пингвините усещат всяка зима.
“Тиха страст” е с начален час 20:45 часа. Филмът е деликатен поглед над един живот, в който поезията заема все повече и повече място. Коя е Емили Дикинсън? Какъв човек е поетесата, която прекарва по-голямата част от живота си в дома на своите родители в Амхърст, Масачузетс? Именно на това място е заснет филмът, портретиращ живота на една необикновена дама, за която всъщност се знае малко. Режисьорът Терънс Дейвис си представя живота на Емили Дикинсън и изследва как може би са се родили изключителните й стихотворения.
Билети - на касата в LUCKY Дом на киното, онлайн на www.boxoffice.bg и за първи път тази година и в кенчета в следните заведения: Club Fargo, Котка и Мишка, Bee Bop Café, No Sense, Апартамент 101, Monkey House, Малката Библиотека, Rock Bar Download, Мармалад.