Наблюдатели подадоха сигнал в РИК-Добрич за купуване на гласове (видео)

Полицията много бързо може да установи кои са тези хора

Два сигнала за нарушения подадоха в РИК-Добрич от „Български съюз Добруджа”, които са регистрирани като наблюдател на изборите. Първият касае купуване на гласове в ромската махала на Добрич, за които е съобщил доброволец на неправителствената организация. Според сигнала хора с прякорите Карата, Кмета и Чернев, предлагали пари, обикаляйки с джип BMW X6, обясни Николай Нечев. Подобни джипове не са много в Добрич, особено когато е посочен и регистрационния номер.  Полицията  много бързо може да установи кои са тези хора, каза Нейчев. Другият сигнал е за нарушение в района на ОУ „Панайот Волов”, където с микробуси се извозват изселници за гласуване. 12 души са записани като наблюдатели от неправителствената организация, която е регистрирана от ЦИК, специално за тези избори, но всеки от тези наблюдатели си има доброволци, които му помагат при съблюдаване на правилата за провеждане на изборите на територията на 8-ми МИР.
До този час успяхме да обходим почти всички секции в Добрич, в следобедните часове ще се насочим и извън областния град, съобщи Николай Нейчев.
Това което е забелязал Нейчев, че на много от членовете на секционните комисии баджовете са скрити под якетата, но това според него не е фатално.

Източник: МГ Добруджа