9 сигнала за изборни нарушения се проверяват в зоната на Апелативна прокуратура - Пловдив

Животът

26-03-2017, 16:41

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

В Райoнна прокуратура-Пловдив са образувани осем преписки по сигнали за провеждане на агитация в деня на вота

На 26 март 2017 г., от началото на изборния ден до 11 часа, в зоната на Апелативна прокуратура-Пловдив, която включва шест окръжни и 27 районни прокуратури, са образувани девет преписки за изборни нарушения.
В Районна прокуратура-Смолян е започнала проверка за нарушаване на изборния кодекс, като преписката е приключила с постановление за отказ, поради липса на доказателства за престъпление. В Райoнна прокуратура-Пловдив са образувани осем преписки по сигнали за провеждане на агитация в деня на вота, развяване на знамена на определена политическа партия и други изборни нарушения. По постъпилите сигнали се извършват проверки. 
От 10 март 2017 г. до момента в зоната на Апелативна прокуратура-Пловдив са образувани седем досъдебни производства - в районните прокуратури в Пловдив, Чирпан, Кърджали, Велинград, Панагюрище, Асеновград и Стара Загора за изборни нарушения.  За същия период в прокуратурите са образувани общо 134 преписки, като от тях 110 са приключили с постановление за отказ за образуване на досъдебно производство, 3 са изпратени по компетентност в районите избирателни комисии, а по останалите се извършват проверки.