Натовски държави изпратиха войници в Източна Европа

Свят

26-03-2017, 17:39

Снимка:

youtube.com/ кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

НАТО насрочват нова дата за срещата на министрите

НАТО изпрати първите военни в Естония

Войниците са готови да "сдържат руски агресивни действия"

Поне 1 350 американски, британски и румънски войници пристигнаха в Полша от база в Германия, съобщава RT. Войниците напуснаха военната база във Вилсек, Западна Германия, за да участват в мисията на НАТО в Източна Европа.

Войниците са "напълно подготвени да сдържат руски агресивни действия", каза американският полковник Патрик Елис. Групата на НАТО е базирана в Ожиш, 220 километра североизточно от Варшава.

Също през уикенда в Естония пристигна тежка бойна техника от Франция. Париж изпрати танкове и бойни машини на пехотата. Великобритания също изпрати в балтийската страна танкове, артилерия, разузнавателни безпилотни самолети и бойни машини на пехотата.

Батальонът ще бъде позициониран в град Тапа и ще си взаимодейства с първа пехотна бригада на естонската армия.

Дислоцирането трябва да приключи през април. Естония ще приеме 800 войници от Великобритания и 300 от Франция. Френският контингент ще остане 8 месеца. След това ще бъде заменен от датските си колеги.

Лидерите на страните членки на НАТО се съгласиха на среща на върха във Варшава на 8 юли 2016 г. да разположат четири многонационални батальона в Полша, Естония, Литва и Латвия.

Русия разглежда действията като заплаха за националната сигурност.