Седмица на международния театър в ДТ „Йордан Йовков“

Добрич Лайф

27-03-2017, 17:37

Снимка:

dobrichutre.bg

Автор:

dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

На празника на театъра - премиера на "Неродена мома"

Международния ден на театъра

От 24 до 28 април

Седмица на международния театър ще организира Драматичен театър „Йордан Йовков“. Това съобщи в ефира на радио „Добруджа” директорът на театъра Иван Мандев . В рамките на събитието, което ще бъде от 24 до 28 април, добричката трупа ще представи две постановки, а зрителите ще могат да видят още продукция на Сатиричния театър, представление от Москва, а Театър- Констанца ще гостува с пиесата на Недялко Йорданов  „Убийството на Гонзаго“.
В момента текат репетиции за следващата премиера на театъра, която е насрочена за 12 април. Новата постановка е  „Чудо“ от Иван Радоев, с режисьор Румен Велев. Това е чудесна пиеса, надявам се и резултатът да е добър, каза Мандев.
Имаме млади актьори, очакваме още две попълнения да се присъденият към трупата „да съживим кръвта на добричкия театър”, който догодина ще чества своята 90-та годишнина, каза още Мандев. Юбилеят ще бъде отбелязан тържествено с Йовкова пиеса, най-вероятно това ще бъде „Жътварят” с режисьор Павел Павлов, който реализира няколко постановки по Йовков в Добрич.
В момента в репертоара на театъра има 6-7 заглавния, като на най-голям успех се радва „Зорба Гъркът”. За втори път постановката ще гостува в Сатиричния театър. През лятото ще гостуват с нея и на фестивал в Констанца.
Добричкият театър е може би единственият  извън столицата, който миналата година беляза 20% ръст в продажбата на билети, което е голямо постижение. Планът за тази година е за повишение с още 10%. С цялата инвазия на т.н. „мечки” в града ни и в страната, нашият театър се справя изключително добре и това е благодарение на добруджанци, каза Мандев. 

Източник:МГ Добруджа