Регионален исторически музей организира "Пролет в музея 2017"

Животът

28-03-2017, 06:15

Снимка:

Пресцентър СО

Автор:

Ева Минчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пожаро-техническо занятие на Столичната пожарна в района на летището

Образователната детска програма ще се проведе между 10 и 13 април 2017 г.

Образователната детска програма ще се проведе между 10 и 13 април 2017 г. Предназначена е за ученици от I до V клас. ПРОЛЕТ В МУЗЕЯ 2017 е целодневна образователна програма на Регионален исторически музей – София. Тя ще се проведе в периода 10 – 13 април 2017 г., т. е. в четири последователни дни от ученическата великденска ваканция. Дневната й продължителност е от 9:00 до 16:00 ч. В програмата са включени занимания, свързани с древна история, епиграфика, нумизматика, етнография, изкуство.

Същевременно програмата изобилства от приложни занимания (декупаж, апликация на великденско яйце и др.) и игри. Предвидено е време за почивка и обяд. Инициативата ще се проведе в сградата на Регионалния исторически музей – София (пл. "Бански" 1). Преподавателите са експерти от екипа на Музея.

В настоящото издание на ПРОЛЕТ В МУЗЕЯ има и гостуващи специалисти, които ще реализират заниманията в панела РАБОТИЛНИЦА СТЪКЛЕКО (приказният свят на стъклото). Групата се състои от максимум 20 деца. Записвания се правят в периода 13 – 31 март 2017 г. посредством онлайн платформата на уебсайта на Регионален исторически музей – София на следния линк: http://sofiahistorymuseum.bg/bg/online-registration Цената за участие на дете в програмата е 85 лв. за четирите дни. Второ дете в семейството ползва 25 % отстъпка.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"