Осъдиха родител посегнал на учител в старозагорско училище

Инцидентът е станал на 2 февруари

Арогантен родител на петокласник , който нанесъл побой над дежурен учител в училището, където се учи сина му се размина само с 200 лв глоба по указа за борба с дребното хулиганство.

Инцидентът, при който старозагорецът Васил Митков е нанесъл тежко круше в лицето на преподавателя се разиграл около 10,45 часа на 2 февруари. Жителят на ромския квартал „Лозенец“ направил опит да нахлуе в сградата на СУ „Христо Смирненски“ след като преди това получил обаждане по телефона от синчето си, че то е подложено на побой от предподавателите. Без да се интересува от истината Митков на бегом дотърчал до сградата, отместил направилата опит да го спре портиерка и хукнал по стълбите. Буквално в „движение“ той ударил юмрук в лицето на пресрещналия го дежурен педагог и пробвал да го събори на земята. Наложила се намесата на охраната, за да бъде „озаптен“, повикани били и униформени от Второ РУ „Полиция“.

Извършителят е билзадържан за няколко часа, образувано е било бързо производство. Решението на съда е произнесено в открито заседание на 20 март, като съдебният състав се съобразил с изразеното от подсъдимия „разкаяние“.

680 са децата, основно от ромския етнос , които се учат от първи до дванадесети клас в СУ „Христо Смиренски“, подобни инциденти не били рядкост, признава директорката Пенка Трандева.

Източник: Монитор