Ученици се състезават по Гражданска защита

Общинският кръг на ученическото състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации - Добрич 2017” ще се проведе на 29 март

На 29 март от 10. 00 часа в сградата на бившия Партиен дом ет.12 /заседателна зала на дирекция „Хуманитарни дейности“ /ще се проведе Общинският кръг на ученическото състезание “Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации - Добрич 2017“. В надпреварата ще вземат участие отбори на 5 общински училища:  СУ „П. Р. Славейков”;  СУ „Любен Каравелов”; СУ ”Св. Св. Кирил и Методий”;  СУ „Димитър Талев”  и ОУ „Панайот Волов“ . Участието в състезанието е отборно. Всеки отбор се състои от 4-ма състезатели - ученици от VІ и VІІ  клас и  ръководител на отбора – учител педагог. Състезанието има за цел да извърши проверка на теоретична подготовка на състезателите по изучавания материал  в часа на класния ръководител за ученици от І-ви до VІІ-ми клас по защитата при бедствия. Проверката се извършва чрез индивидуален тест, съдържащ  30 въпроса от изучавания материал, в който са включени въпроси от разделите: природни бедствия; промишлени аварии и катастрофи; индивидуални  и колективни средства за защита и др.

За първите три места на отборите са осигурени грамоти и материални награди, а  останалите два отбора, класирали се на четвърто или пето място ще получат поощрителни награди.