Дете от Каварна – най-големият дарител на Детския комплекс

Каузата на Мила е била закупуване на нова техника за младите журналисти

Два нови лаптопа вече имат учениците от Клуб “Журналист” към Общински детски комплекс – Каварна. Това стана възможно, след като Мила Денкова Василева – една от най-активните в клуба, участва в конкурса на “РЕПОРТИЙН” - “Обичам хейта”. Организатори са Център за образователни инициативи и Фондация “Америка за България”. 
Каузата на Мила е била закупуване на нова техника за младите журналисти, тъй като компютрите, на които те правят ученически вестник и подготвят материалите за тийнейджърско предаване, са доста стари и създават много проблеми. Това сериозно е затруднявало работата на децата.
Участниците в надпреварата е трябвало да се съревновават с направени от тях клипове, в които поставят даден проблем и предлагат неговото решение. 
Осмокласничката е една от седемте победители, които получиха по хиляда лева. С парите Мила и нейното семейство закупиха нови лаптопи, които вече са предоставени на учениците от журналистическия клуб. 
Директорката на ОДК Евдокия Енчева коментира, че Мила е върнала вярата в доброто и е доказала, че то съществува.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"