Време е за полуфиналите в Суперлигата

Добруджа гостува на Монтана

Настъпи един от най-интересните моменти в Суперлигата през този сезон – първите  двубои от полуфиналните плейофни серии. До заключителната фаза на първенство достигнаха ЦСКА (София), „Нефтохимик 2010“ (Бургас), „Монтана Волей“ и действащият шампион „Добруджа 07“ (Добрич). Именно тези четири тима завършиха на първите четири позиции в редовния сезон, а сега всички са амбицирани да достигнат до финала, за да се борят за титлата.

В единия 1/2-финал „Монтана Волей“ приема „Добруджа 07“. Двата тима завършиха съответно на второ и трето място в първата фаза на шампионата, което гарантира домакинско предимство за волейболостите от Монтана при достигане до решаващ 5 сблъсък в серията. До момента играчите на Даниел Пеев и тези на Мирослав Живков са играли два пъти един срещу друг. В първата среща в края на ноември миналата година „Монтана Волей“ се наложи пред собствена публика с 3:1, а във втория сблъсък през февруари „зелените“ от Добрич победиха със същия резултат в зала „Добротица“. Кой ще спечели двубой номер 3 от съперничеството им ще разберем днес от 18:00 ч. в зала „Младост“ в Монтана, съобщи БФ Волейбол.

В другия 1/2-финал един срещу друг се изправят ЦСКА и „Нефтохимик 2010“. „Армейците“ спечелиха първото място в редовния сезон, а към момента са си разменили по един успех с тима от Бургас. „Червените“ спечелиха срещата от първия полусезон в столичната зала „Васил Симов“ с 3:0, а през втория ирачите на Петър Дочев взеха реванш и се наложиха с 3:1.

Бургазлии са в серия от 13 поредни победи в Суперлигата. Ще успее ли ЦСКА да спре устрема на „Нефтохимик 2010“ ще разберем днес от 19:00 ч. в зала „Борис Гюдеров“ в Перник. Сблъсъкът ще бъде предаван на живо по DIEMA SPORT.
Още в тази категория: « "Арда" срещу "Доростол" в плейаута за Суперлигата
нагоре