П. Симеонов: Вероятно управление е ГЕРБ-Патриоти-Воля

Г. Харизанов: Ако мандатът дойде при БСП следва вариант да не може да има коалиция без ДПС

"Всичко най-лошо в българската политика се свързва с думите тройна коалиция, програмно правителство и експертно правителство", заяви в ефира на Btv Георги Харизанов, който е от Института за дясна политика и член на ГЕРБ по повод предложението на патриотите в новия парламент да се образува коалиция ГЕРБ-БСП-Обединени патриоти. Той определи идеята като тест на общественото мнение, завършил с неуспех.

Социологът Първан Симеонов коментира, че идеята не е нова и патриотите я предлагат по време на цялата кампания. Според него е по-вероятно да се завърти управление ГЕРБ-Патриоти-Воля.

"Валери Симеонов обикновено вярва това, което говори, дори и не блъфира", добави социологът. Той обърна внимание, че коалиция между ГЕРБ и БСП ще е невъзможна и заради голямото ожесточение между Корнелия Нинова и Бойко Борисов по време на кампанията. „Патриотите виждат, че положението е сега или никога. Сега имат по-малко гласове отколкото предния вот”, коментира той.

Социологът посочи, че може да се търси коалиция, която да прилича на кабинет на малцинството. „Ако мандата иде в БСП ще е трудно. Звучи легитимно, но се изолира победителя в изборите и това мирише на Орешарски”, допълни той.