Престижна международна тенис верига за деца за първи път в България

Първият турнир ще се проведе на кортовете на новия тенис комплекс в Албена

8 млади български тенисисти ще имат уникалната възможност да се докоснат до най – големият тенис – комплекс в Италия – Foro Italico. Именно там се провежда и най – силният италиански турнир от календара на ATP и WTA, част от Мастърс – сериите. БФТенис обяви дебютното за страната ни издание Kinder+ Sport. В рамките на 3 турнира от април до юли ще има състезания във възрастовите групи до 9, 10, 11 и 12 г. Първият турнир ще се проведе на кортовете на новият тенис комплекс в Албена от 29-ти април до 1-ви май, когато официално ще бъде открит тенис парка във ваканционното ни селище. То ще разполога с 19 тенис корта. На 25-ти юли ще бъде обявена крайната ранглиста на програма.

Класираните на 1-во място състезатели ще получат възможността да участват на финалния световен турнир в Италия. Разходите по участието на финалния световен турнир на шампионите са за сметка на БФТенис. Следвайки международните правила на програмата в турнирите няма да се допускат национални състезатели и чужди граждани.

Киндер+ Спорт e международен социален проект на Ferrero Group, който има за цел да даде възможност на максимален брой деца от цял свят да усетят радостта от движението.