Групата на ГЕРБ в ОбС - Стара Загора осъжда опита на БСП да политизира сесията

Съветниците от ГЕРБ, Реформаторския блок, НФСБ и ВМРО са напуснали залата

Всички общински съветници от ГЕРБ са напуснали залата на Общинския съвет в Стара Загора в знак на протест, след грубо нарушение на правилника му за работа от страна на БСП. Това съобщават от пресцентъра на общината. В пленарна зала е била изчетена декларацията на БСП в знак на протест срещу поставената вчера паметна плоча на сградата на Драматичен театър "Гео Милев" в Стара Загора в памет на осъдените на смърт от Народния съд през 1945 г. 
"Днес се случи нещо, което не бива да се случва занапред - върнахме Общинския съвет години назад. Общинският съвет бе използван за политическа цел. Хората са ни изпратили тук, за да решаваме проблемите им, да вземаме решения, които осигуряват бъдеще, а не да правим политика, чрез четене на декларации, в разрез с установените правила за това. Надявам се това да остане прецедент и да не се случва повече", категорично е заявил Емил Христов, общински ръководител на партията за града и два мандата председател на ОбС. Христов бе водач и на листата за народни представители на ГЕРБ за Старозагорско, заради което не бе начело на сесията на общинските съветници.
Заедно с Групата на ГЕРБ залата са напуснали по време на четенето на декларацията и колегите им от Реформаторския блок, НФСБ и ВМРО.