Откриха структура на КРИБ в Русе

Парите

30-03-2017, 14:45

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Утре в Русе-фотографска изложба „Дивият свят на Североизточна България“

Директорът по Икономика и управление на собствеността Нели Миткова поздрави учредителите от името на кмета Пламен Стоилов

Днес в Заседателна зала на Бизнес парк – Русе се състоя официално откриване и учредяване на Регионална структура – Русе на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

Заместник-председателят на Управителния съвет при КРИБ Иван Бойков отправи приветствие към участниците и обяви името на председателя на Регионална структура – Русе – Милка Трифонова. „КРИБ РУСЕ ще защитава интересите на бизнеса в Русе и е за създаването на среда за бизнес, в която производителността и конкурентоспособността на фирмите да се повишава“, заяви още той.

Сред гостите на събитието беше  Нели Миткова, директор на дирекция „Икономика и управление на собствеността“ в Община Русе. Тя връчи поздравителен адрес от името на кмета Пламен Стоилов с пожелание за последователност и много успехи. 

Структурата на национално ниво има мисията да бъде ефективна в подобряването на бизнес климата в страната; да подпомага членовете си в споделянето на добри бизнес практики; да повишава конкурентоспособността на българската икономика като произвежда три-четвърти от БВП на България, дава работа на над 800 000 души, обединява над 11 000 компании, колективни и индивидуални членове и осигурява над три-четвърти от българския износ.