Прокуратурата вкарва делото за КТБ в съда преди лятната ваканция

Румяна Арнаудова съобщи, че се разследват трима кандидат-депутати заради блокадата на границата ни с Турция преди изборите

Специализираната прокуратура има амбицията да вкара делото за източването на КТБ в съда преди лятната ваканция. Това съобщи на пресконференция ръководителят й Иван Гешев, цитиран БТА.
Той добави, че прокуратурата няма отговор от сръбските власти на искането си за екстрадиция на Цветан Василев. Няма реакция и от европейските институции на запитванията на прокуратурата, каза Гешев.
Той посочи редица проблеми в работата на спецпрокуратурата, които по думите му не съществуват в останалите страни от ЕС. Най-тежко е положението в следствения отдел, за който Гешев посочи, че е най-натовареният в цялата страна, но служителите му работят на нормални заплати. Той каза, че за да бъдат привличани качествени магистрати, е нужно да им се осигуряват необходимите бонуси. Проблем е и материално-битовата база, допълни Гешев.
От спецпрокуратурата отчетоха, че миналата година обвинителите са работили по двойно повече преписки и са отправили рекорден брой искания за ползване на специални разузнавателни средства - 1135. Работили са по 528 досъдебни производства срещу организирани престъпни групи.
Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова съобщи, че се разследват трима кандидат-депутати заради блокадата на границата ни с Турция преди изборите.