НБ "Иван Вазов" експонира изложба на хора в неравностойно положение

Пловдив Лайф

31-03-2017, 11:05

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Проектът е насочен към работа с „различните“ хора – от етноси, в неравностойно социално положение и най-вече с увреждания

През 2016 г. в Народна библиотека „Иван Вазов“ – Пловдив стартира проект „В обувките на другия“, който се реализира с подкрепата на Фондация „Глоб@лни библиотеки - България“ и е в рамките на конкурс „Библиотеката - активен участник в обществения живот“. Проектът е насочен към работа с „различните“ хора – от  етноси, в неравностойно социално положение и най-вече с увреждания. В него, освен НБ „Иван Вазов“ участват читалище „Алеко Константинов“ – Пловдив и читалище “Светлина – 1929 г.“ – село Труд, което е и част от мисията на библиотеката като регионална институция. Бяха осъществени редица дейности и прояви, които подкрепиха стремежа на хората със специални потребности към информираност и изява и им доказаха, че светът наоколо е добронамерен към тях.

За запознаване на медиите и обществеността с целия процес на реализация на проекта, за неговото съдържание и резултати, за хората и институциите, включили се в това хуманно дело на 4 април 2017 г. от 12.00 ч. в Заседателната зала на НБ „Иван Вазов“ – Пловдив ще бъде организирана ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ. На нея ще  присъстват  трите участващи институции, представители на организации, работещи с „различните“ в неравностойно положение, представители на административни структури и хора в неравностойно положение – участници в проекта.

Веднага след пресконференцията в 12.30 ч. в Изкуствотеката на библиотеката ще бъде открита изложба с произведения – резултат от проекта, създадени от участници-творци  в неравностойно положение.