Тръмп иска по-голямо сътрудничество с Виетнам

Президентът на САЩ е писал до президента на Виетнам

Държавният глава на САЩ Доналд Тръмп е писал до Тран Дай Куан, за да предложи по-голямо сътрудничество между двете държави. Това съобщават от Channel news Asia. Виетнам и САЩ доведоха отношенията на ново ниво при администрацията на Обама, на фона на спора с Китай по въпроси за Южнокитайско море. Тръмп също изрази надежда за по-силни взаимоотношения.

Тръмп е изпратил писмо до Куан, потвърждавайки желанието си за насърчаване на сътрудничеството в областта на икономиката, търговията, регионалните и международните въпроси, се посочва на сайта на виетнамското правителство. Тран Дай Куан се изказал по време на среща с посланика на САЩ във Виетнам в петък.

Куан е подчертал, че Виетнам приветства усилията на САЩ за подобряване на сътрудничеството с държави в региона, за да се поддържа свободата на корабоплаването и авиацията.

Американският посланик Тед Осиъс е обявил, че Тръмп обмисля да присъства на предстоящата Среща на върха на организацията на Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество във Виетнам тази година.