Откриха двама души от екипажа на потъналия корейски кораб

Свят

02-04-2017, 14:33

Снимка:

fleetmon.com

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Южнокорейски кораб е изчезнал край Уругвай

В неизвестност остават още 22-ма

Южнокорейски товарен кораб е изчезнал, след като контакт с него е бил осъществен за последно в южния Атлантически океан, на около 2500 километра от брега. За това съобщи министерството на външните работи в Сеул, цитирано от Ройтерс.

В неизвестност са 22-ма членове на екипажа, посочва министерството. Двама филипинци от екипажа са били открити в спасителен сал, но останалите спасителни лодки и салове са намерени празни, посочва южнокорейската агенция Йонхап. "Продължава операцията за издирването на 22-мата души", посочи представител на външното министерство, като уточни, че осем от тях са южнокорейци, а 14 са филипинци. Южна Корея поиска помощ от Бразилия и Уругвай за издирвателно-спасителната операция. Корабът пътувал от Бразилия за Китай и превозвал желязна руда.

Корабът е подал сигнал за бедствие в петък, като член на екипажа е съобщил, че плавателният съд бързо се пълни с вода и се наклонява.

17 минути преди съобщението, че корабът потъва, от екипажа му са подали редовния дневен рапорт. Според специалисти, това означава, че "Стела Дейзи" е потънал за близо 15 минути. Анализът на данните сочи, че вероятно голяма част от екипажа не е успял да се качи на спасителните салове и вероятно е потънал заедно с товарния кораб.