Папата се помоли за жертвите на калните свлачища в Колумбия

В Колумбия по нови данни загинаха 254 души, след като проливни дъждове предизвикаха наводнение и кални свлачища

Папа Франциск изрази дълбоката си скръб от стотиците убити и ранени при кални свлачища в Колумбия, предаде Асошиейтед прес, цитирани от БТА.
Папата обърна внимание на трагедията по време на посещение в северната италианска област Емилия - Романя, където преди пет години две земетресения взеха 28 жертви и нанесоха щети за 13,5 милиарда евро. Районът е до голяма степен възстановен.
В меса на открито в присъствието на 20 000 души в град Карпи Франциск заяви, че се моли за жертвите в Колумбия и изрази благодарност към всички помагащи в издирвателно-спасителните операции. Месата бе следена от още 50 000 души на големи екрани. Карпи е с население около 70 000 души.
В Колумбия по нови данни загинаха 254 души, след като проливни дъждове предизвикаха наводнение и кални свлачища от преливането на три реки при град Мокоа близо до границата с Еквадор, отбелязва Франс прес.
Моделът на възстановяване на областта Емилия Романя слез земетресенията с магнитуди 6,1 и 5,8, които убиха 28 души през 2012 г., често се дава за пример. Той включва обединяване на политици, предприемачи и епископи за определяне на общите приоритети, отбелязва Асошиейтед прес.