Каракачанов: Разговори за министерски кресла не са водени

Много по-важно е да договорим политиката на следващото правителство, каза лидерът на ВМРО

Разговори за министерски кресла не са водени. Много е рано да се говори за каквото и да било участие във властта, за нас е по-важно да договорим политиката на следващото правителство. Това кази лидерът на ВМРО в интервю за „120 минути” по bTV.

По думите му, за да стигнат до разговора за министерство, трябва да минат през разговора за програмата и ангажиментите пред българското общество и да има национално съгласие по основните приоритети.

"Има много въпроси, които от дълги години не се решават и за нас е важно най-накрая да започне тяхното решаване. Примерно проблемът с бедността. България е с най-ниските пенсии, най-ниските заплати в цяла Европа. В Европа - не Европейския съюз. По-ниски заплати и пенсии дори от Албания. Албания, за която разказахме вицове - за албанския реотан, за албанската подводница. Помните ги тези неща. В момента  пенсията в Албания е 175 евро, в България е 68 евро. И мога да изредя още 20 неща, т.е. ние искаме да говорим по темите, които са важни и трябва да се решават. И ако намерим разбирателство по тези въпроси, чак тогава идва ред на персоналните въпроси - за участие в правителството, кои ресори, кои хора и тн. Но това е последната една трета от разговора.", каза Каракачанов.

"Знаете ли, че хората не ги интересува, когато някой дойде и им обере къщата на село или им открадне реколтата. Тях не ги интересува дали ги оглавява синьо или червено правителство. Те искат полицията да си е на място, съдебната система да си е на място и да решава проблемите. Българинът, когато се разболее и отиде в болницата не го интересува дали правителството е ляво или дясно. Той иска да получи нормалната медицинска помощ, за която си е плащал здравните осигуровки. Ето за такива неща говоря, че трябва да има съгласие.", допълни той.

Кога ще има правителство? "В следващите две-три седмици нещата ще станат по-ясни. Около Великден, както се казва", каза още Каракачанов.