Експлозии в метрото в Санкт Петербург

Свят

03-04-2017, 16:12

Снимка:

twitter

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Майкъл Флин готов да свидетелства за намесата на Русия в изборите в САЩ

Има най-малко 10 загинали

Експлозии станаха в метрото в руския град Санкт Петербург. Първоначално беше съобщено за взрив на метростанция "Сенная площад", съобщават от Guardian. Междувременно беше съобщено, че са станали две експлозии на две метростанции - "Сенная площад" и "Технологически институт".

При експлозиите има жертви и ранени. Сред пострадалите има деца. По предварителни данни при взрив във влак в метрото на Санкт Петербург има най-малко 10 загинали. На снимка от мястото на инцидента се виждат изтърбушен вагон и лежащи на перона хора. Метростанцията "Сенная площад" е силно задимена.

Според източници на Интерфакс взривовете са били два, с малка мощност - по 200-300 г тротилов еквивалент. Взривните устройства в метрото са били пълни с поразяващи елементи.

"Президентът Владимир Путин е информиран за взрива в метрото в Петербург, самият той работи в Стрелна (административен район край града)", заяви говорителят на Кремъл Песков.

"Има отворен телефон в консулството ни в Санкт Петербург, на който може да се получи информация взрива в метрото в града", каза и.д. генерален консул в Петербург Светлозар Панов. Засега няма информация за пострадали българи, съобщават от БНТ.

"На +7 921 6336116 консул Антон Марков очаква обаждания", допълни той.