Арнаудова: Няма нагласено разследване срещу Семерджиев

"Истината е, че Семерджиев не даде обяснения по досъдебното производство"

"Видяхме чрез сайта на здравеопазването неговата позиция. Всъщност разследването стартира в началото на предходната седмица по сигнал на Асена Стоименова и в рамките на това разследване двама прокурори извършваха лично процесуални действия", заяви пред БНТ говорителката на главния прокурор Румяна Арнаудова.

"Семерджиев беше призован на 31 март да се яви като обвиняем и няма каквато и да е връзка с изявлението му според нашето разследване, че се късае за умишлена атака или нагласено разследване", добави Арнаудова.

"Този процес е започнал още в края на февруари 2017г., когато в прав текст Семерджиев е казал на Стоименова, че трябва да назначи за свой заместник посочен от него човек. За този човек ние вчера съобщихме, но отново ще повторим, че лично Стоименова е извършила проверка в публичните регистри, до които имат достъп всички граждани", каза още Арнаудова.

Пред Бтв Арнаудова заяви, че думите "Мога да Ви уволня, мога и да ви направя други неща" са били част от разговора и формата на принуда, която Семерджиев използвал за да поиска оставката на Асена Стоименова.

"Не е приключила проверката по сигнала на Лукарски", каза Румяна Арнаудова.

"Не говорим за натиск, а за нарушаване на служебни отношения и назначаване на лица, които не отговарят на изисквания на закона", заяви Арнаудова по отношение на сигнала към икономическия министър. "Там има опит дама да бъде назначена в борда на директорите, която има нередности на документите, по-конкретно свидетелството за съдимост", обясни Арнаудова.