Гимназия „Райко Цончев“ отбелязва 10 години от създаването си

На 6 април (четвъртък) от 18:30 часа

В Общинския младежки център „Захари Стоянов“, ПГТП „Райко Цончев“ ще отпразнува десетгодишния си юбилей с празнично тържество, на което са поканени всички настоящи и завършили ученици, учители, родители и приятели на училището.

 Първият училищен звънец в Гимназията прозвънява през 2007г. Училището е създадено с цел да подготвя своите възпитаници в духа на традицията, завещана от благодетеля на образованието в Добрич от началото на XX век, предприемача Райко Цончев.

 В началото учениците се обучават в два профила:туризъм и предприемачество с интензивно изучаване на английски език, а от учебната 2016-2017г. е открит още един профил-информационни технологии.

 В Гимназията са завършили шест випуска ученици, които благодарение на придобитите знания и умения и солидно усвоения английски език продължават обучението си в университети, както в България, така и в чужбина и се реализират успешно в желаната професия.

 През тази година повод за празнуване еи навършването на 160 години от рождението на Райко Цончев.Делото на първия добрички дарител Райко Цончев, финансирал построяването на училище  в началото на XX век, е продължено от неговия правнук Боян Цончев. През 2014г.той учредява награда за ученика с най-висок успех на випуска. Наградата „Наследници на Райко Цончев“ се състои от плакет за отличие и парична стипендия.